maandag 2 september 2013

De opvang is verhuisd

Eindelijk is hier dan de nieuwe nieuwsbrief, de eerste na onze grote verhuizing naar Duitsland.

Afgelopen winter hebben wij hard doorgewerkt en begin 2013 zijn we met alle dieren over gegaan. Dat bleek een enorme logistieke operatie met veel stress van onze kant, maar met nog meer stress voor alle dieren. Gelukkig is iedereen veilig en gezond overgekomen. De nieuwe dierenverblijven stonden al gereed en binnen twee weken hadden alle dieren hun draai weer gevonden.



De Poezenren
De katten hebben nu de beschikking over een enorme buitenren van 220 m2. In de ren kunnen ze luieren in de vele huisjes, maar ze kunnen ook lekker spelen en klauteren op de klimbomen. De katten  kunnen ten alle tijden naar binnen, waar ze in de grote poezenkamer of in de warme serre kunnen liggen. Een aparte kamer is ingericht voor de kattenbakken. Van stichting HABA-07 hebben wij heel veel huisjes, krabpalen e.d. gehad voor in het nieuwe poezenverblijf. Hiervan maken de poezen nu dankbaar gebruik.



De honden zoeken snoepjes

Lekker luieren in de wei, van herkauwen word je moe!
De honden hebben hun eigen verblijf met buitenren. De voormalige stal is geheel verbouwd. Er is een nieuwe vloer gestort, de muren en vloer zijn met speciale afwasbare verf behandeld en er is vloerverwarming geplaatst. Net als bij de poezen kunnen ook de honden naar believen naar buiten. Zij hebben de beschikking over een 675 m2 groot speelterrein, die deels bestraat is en deels uit gras bestaat. Bij slecht weer kunnen ze binnen spelen of in één van de vele manden luieren.


De schapen, geiten, pony's en koeien kunnen grazen op de weide. Ook zij hebben een open stal-systeem, d.w.z. dat zij zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen zijn. Het plaatsen van het vele hekwerk was niet mogelijk geweest zonder een fikse donatie van stichting DierenLot; hiervoor onze hartelijke dank.









Audhumla, één van de koeien. Ze is vrijwel blind


De andere dieren, de kippen, knaagdieren, vogels e.d. zijn nu nog gehuisvest in tijdelijke voliëres. Alhoewel deze kooien een redelijke grootte hebben, willen wij de dieren een zo groot mogelijke leefruimte bieden. Op ons wenslijstje staat dan ook de aanschaf van gaas, zodat ook deze dieren het nog beter zullen hebben.
Ons reservepotje is echter op dit moment leeg. De verhuizing heeft erg veel geld gekost. Wij hebben b.v. veel geld moeten uitgeven om al het vee naar Duitsland te kunnen exporteren. De export van levende dieren is aan heel veel regels gebonden met de daarbij behorende kosten. Het nVWA (de instantie die de export regelt) is 5x langs geweest voor diverse keuringen, de dierenarts heeft een bloedtest moeten afnemen en voor de koe moest er zelfs een nieuwe quarantainestal gebouwd worden: al met al bijna Euro 1000,-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten