dinsdag 19 november 2013

Odyssee van twee dwerggeitjes

Animal Sanctuary werd door de dierenopvang stichting Melief gevraagd of wij twee dwerggeitjes wilden opnemen. Melief was gebeld door mensen die de geiten hadden gevangen langs een drukke autoweg. Aan de hand van de oormerken heeft Melief eerst geprobeerd de eigenaar te achterhalen. Dit bleek iemand in Osteel te zijn, helemaal aan de Duitse waddenkust. Deze man kwam met een onduidelijk verhaal dat de geiten door hem verkocht waren, maar de zogenaamde koper ontkende hiervan iets te weten.

Omzwervingen geitjes

Hoe de geitjes langs een autoweg in Ter Apel, Oost-Groningen terecht waren gekomen is al helemaal vreemd. Aangezien niemand ze blijkbaar terug wilde hebben heeft Animal Sanctuary ze opgehaald in Ter Apel  en eerst naar ons  oude opvangadres in Vlagtwedde gebracht. De twee meisjes, een moeder en dochter, waren ondervoed en extreem bang voor mensen. Wat nu de precieze achtergrond van de geitjes is blijft onduidelijk, maar gezien hun lichamelijke toestand en het angstige gedrag kan het niet veel goeds zijn geweest.

Tevreden samen eten in de stal

Na een poosje tot rust te zijn gekomen in Vlagtwedde zijn ze dan met de andere al aanwezige geiten naar ons nieuwe opvangcentrum in Detern, Duitsland verhuisd. Een hele odyssee voor zulke bange, kleine dwerggeitjes. Nu ze meerdere maanden in Detern wonen hebben ze langzaam weer wat vertrouwen in mensen gekregen en durven zelfs snoepjes uit de hand te eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten